Χωρίς κατηγορία

Prix Pictet – Κατανάλωση

©Michael Schmidt / Courtesy the artist and Galerie Nordenhake Berlin/Stockholm

©Michael Schmidt / Courtesy the artist and Galerie Nordenhake Berlin/Stockholm

5 Aυγούστου-12 Σεπτεμβρίου 2014 – ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Prix Pictet – Κατανάλωση
Adam Bartos, Motoyuki Daifu, Rineke Dijkstra, Hong Hao, Mishka Henner, Juan Fernando Herrán, Boris Mikhailov, Abraham Oghobase, Michael Schmidt, Allan Sekula, Laurie Simmons

Χώρος: ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλ. 2310483000)
Διάρκεια: 05/08-Σεπτέμβριος 14 (κλειστά 09-17/08)
Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 10.30-14.30 & Σα 13.30-20.30 Κυ 11.30-18.30
Συνδιοργάνωση: ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας / ΜΦΘ

Μια σημαντική συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας εγκαινιάζει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ την έκθεση του διεθνούς Βραβείου Pictet με θέμα την Κατανάλωση, στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της PhotoBiennale.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει τα έργα των επιλεγμένων φωτογράφων για τον πέμπτο κύκλο του βραβείου Pictet, που είχε ως θέμα την Κατανάλωση. Για τον κύκλο αυτό προτάθηκαν 700 φωτογράφοι από τους διεθνείς ειδικούς της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο με τους οποίους συνεργάζεται το Βραβείο (μεταξύ των οποίων είναι και ο Διευθυντής του ΜΦΘ, Βαγγέλης Ιωακειμίδης). Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, με πρόεδρο τον σερ David King, κατέληξε σε μια βραχεία λίστα με έντεκα δημιουργούς, τα έργα των οποίων παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση.

Νικητής του 5ου κύκλου του βραβείου ήταν ο Γερμανός φωτογράφος Michael Schmidt, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε τον Μάιο του 2014, μόλις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του βραβείου.

H έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρου Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας με το ΜΦΘ, σηματοδοτώντας και την πρώτη συνεργασία των δύο φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.