ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μαγικά Photo-Χριστούγεννα» στο ΜΦΘ

xmas-copy

Ένα μαγικό, φωτο-χριστουγεννιάτικο πρωινό για παιδιά, γονείς και φίλους διοργανώνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00-14:00 το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και προσκαλεί όλους σε έναν παραμυθένιο κόσμο, με χιονονιφάδες, ξωτικά, γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες!
Στα «Μαγικά Photo-Χριστούγεννα» του ΜΦΘ, ο χώρος του καφέ μετατρέπεται σε εργαστήριο χειροτεχνίας, όπου οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν τα δικά τους στολίδια, για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου, αντλώντας έμπνευση από τις διάσημες χιονονιφάδες του φωτογράφου Wilson Bentley. Ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν και οι ίδιοι… στολίδια και να δουν τις φωτογραφίες τους στα κλαδιά του δέντρου, μαζί με φιγούρες ξωτικών και μάγων!

Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, δεν θα λείψουν και τα γλυκίσματα των Χριστουγέννων, καθώς τα παιδιά θα φτιάξουν και θα απολαύσουν υπέροχα «μπισκοτόσπιτα», ενώ η θεατρική ομάδα Mermiξ θα αφηγηθεί το «Ταξίδι της Χαλιμά», ένα πολύγλωσσο παραμύθι για παιδιά πρόσφυγες και τα παιδιά όλου του κόσμου.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς στη γιορτή θα ακουστούν μελωδίες από το κουαρτέτο σαξοφώνων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης: Salonique, που θα «ντύσει» μουσικά το χριστουγεννιάτικο πρωινό στο ΜΦΘ!

Με τη συμμετοχή:
mermix-logo

koth