ΗΜΕΡΙΔΕΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΦΘ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ημερίδα «Το φύλο μου, ο εαυτός μου» του ΦΚΘ στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σειράς δράσεων για το 2017 με άξονα το Φύλο, υπό τον γενικό τίτλο «Το φύλο μου, ο εαυτός μου», διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:30-14:30 στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα συμμετέχουν με ομιλίες:
• Η ιστορικός τέχνης-διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Συραγώ Τσιάρα, με θέμα «Αναταραχή φύλου και πολιτικές του βλέμματος στη σύγχρονη τέχνη»
• Ο ποιητής-εκδότης του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ Γιώργος Γιαννόπουλος, με θέμα «Το ζήτημα της γυναίκας και η ταξική συνείδηση»
• Ο ψυχολόγος/ψυχαναλυτής-πρόεδρος της Φροϋδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Χρήστος Σιδηρόπουλος, με θέμα «Η φωτογραφία ως καθρέφτης χωρίς επιφάνεια και η ένταξη στο φύλο»
• Ο φωτογράφος-καλλιτεχνικός διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Βασίλης Καρκατσέλης, με θέμα «Η εμφάνιση της φεμινιστικής φωτογραφίας στα πλαίσια του μεταμοντέρνου»
• Ο φωτογράφος Μάνος Χρυσοβέργης με θέμα «Φωτογραφία και βίωμα της ανώμαλης (kink) σεξουαλικότητας»
• O διδάκτωρ ψυχοπαθολογίας-συγγραφέας Φώτης Καγγελάρης, με θέμα «Το φύλο ως όριο»

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΦΚΘ, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου έκθεση φωτογραφίας και video art με συμμετοχή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε επιμέλεια του φωτογράφου Θανάση Ράπτη. Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων καλλιτεχνών θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2017. Το περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ ετοιμάζει τεύχος αφιερωμένο στην έκθεση, με κείμενα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα και ένθετο με αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της έκθεσης.