ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ

#PRESS_photostories 2018: Διαγωνιστική Έκθεση Φωτορεπορτάζ

PressPhoto2019-3-copy-983x1024

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής συμμετοχής για τη δεύτερη διοργάνωση της Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο #PRESS_photostories 2018 λήγει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019.

Φέτος η διοργάνωση ανοίγει το κάδρο της: Υποδέχεται φωτογραφίες χωρίς τον γεωγραφικό περιορισμό του πρώτου διαγωνισμού και ανανεώνει τις θεματικές κατηγορίες. Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι που εργάζονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό μπορούν να συμμετάσχουν με φωτογραφίες τους του έτους 2018, με προϋπόθεση το θέμα τους να αφορά την Ελλάδα, και οι δημιουργοί τους πρέπει να έχουν δημοσιευμένο φωτογραφικό έργο σε Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα ή διαδικτυακά) μέσα στην τελευταία τριετία (2016-2018).

Οι θεματικές κατηγορίες που προβλέπονται είναι:
1. Νέα-Επικαιρότητα
2. Μεγάλα σύγχρονα θέματα (πολιτική, κοινωνία, περιβάλλον)
3. Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία)
4. Αθλητισμός
5. Άνθρωποι/Πορτρέτα

Τις φωτογραφίες θα υποδεχθεί πενταμελής Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν: Ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μεσσίνης, ο επιμελητής του MOMus / Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Κατσάγγελος, ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Γρηγόρης Πασχαλίδης και ο δημοσιογράφος του Ομίλου Real Λάζαρος Θεοδωρακίδης.

Οι φωτογραφίες που θα επιλέξει η Κριτική Επιτροπή θα συμπεριληφθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τα μέσα Μαρτίου 2019 έως τα μέσα Απριλίου 2019.
Για καθεμιά από τις παραπάνω κατηγορίες θα προβλεφθεί βραβείο με χρηματικό έπαθλο 1.000€ για την καλύτερη φωτογραφία, και τιμητική διάκριση για τη δεύτερη καλύτερη.
Μία φωτογραφία θα ανακηρυχθεί #PRESS_photo της Χρονιάς με χρηματικό έπαθλο 2.000€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δούνε εδώ τους όρους του διαγωνισμού και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.