Βογιατζής Στρατής (1978-)

Γεννήθηκε στη Χίο το 1978. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Φωτογραφία στο φωτογραφικό κέντρο Στερέωσις στη Θεσσαλονίκη.

Εργάστηκε ως ερευνητής με θέμα τα παιδιά και την πολιτική βία στην Παλαιστίνη, ως βοηθός για εκπαιδευτικά θέματα στα ‘Σπίτια του Πολιτισμού’ στην Αβάνα, ως καθηγητής στις τσιγγάνικες κοινότητες της Θεσσαλονίκης και ως ερευνητής στην εκπαίδευση ενηλίκων στο μη κυβερνητικό οργανισμό ΙΑLE στο Νέο Δελχί.

Έχει συμμετάσχει σε φωτογραφικές αποστολές και δημιουργικά project σε περισσότερες από είκοσι χώρες. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα του ανήκουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Έχει σκηνοθετήσει αρκετά ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ, τα οποία έχουν διακριθεί και βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Έχουν εκδοθεί τέσσερα βιβλία με το έργο του. Από το 2011 είναι υπεύθυνος για το Caravan Project, ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα με θέμα τις ανθρώπινες ιστορίες.

http://www.stratisvogiatzis.com/