Μάκκας Γιώργος

makkas

Επαγγελματίας φωτογράφος που ζει στην Αθήνα, αλλά από την οικονομική κρίση και έπειτα εργάζεται διεθνώς.
Γεννήθηκε το 1977, σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και μετακόμισε στην Αγγλία το 1999 για να παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας ντοκουμέντου στο Newport της Ουαλίας.
Βραβεύτηκε ως ένας από τους 16 νέους Έλληνες φωτογράφου του έτους 1998 και το 2002 το έργο του για την ερήμωση της Αλβανικής επαρχίας κέρδισε το πρώτο βραβείο στα φωτογραφικά βραβεία Observer Hodge του Λονδίνου. Το 2009 και 2010 συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα SETSE (SETSE – Seeing Europe Through a Stranger’s Eyes) στην Ακαδημία καλλών τεχνών στο Poznan της Πολωνίας.
Έλαβε μέρος σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Αγγλία (National Portrait Gallery, Hereford Photo Festival, the Newsroom in London), Ελλάδα (Athens Photo Festival, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ριζάρειο κέντρο πολιτισμού στο Μονοδέντρι), Ισπανία (Fotonoviembre, Centro del Carmen de Valencia), Ιταλία (Fotografia Europea -Reggio Emilia), ΗΠΑ (DUMBO Arts Festival), Τουρκία (Istanbul Design Biennial) και η δουλειά του ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Καθώς ασχολείται με τα δικά του έργα, συνεργάζεται με ελληνικά περιοδικά, φωτογραφίζει για διεθνή περιοδικά και δουλεύει με ιδιωτικές αναθέσεις.

www.gmakkas.com