Το ΜΦΘ στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 με «Φωτογραφία και Διαδίκτυο»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ

Το ΜΦΘ στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 με «Φωτογραφία και Διαδίκτυο»

Εκδήλωση λόγου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ «Φωτογραφία και Διαδίκτυο» Παρασκευή 18 Μαΐου, 19:30 Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 με θέμα «Μουσεία και (Δια)Δίκτυα – Νέες Προσεγγίσεις, Νέο Κοινό», διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στις 19:30, εκδήλωση λόγου με τίτλο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. … Συνέχεια ανάγνωσης »

Εκδήλωση λόγου «Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και Κοινοί Ιεροί Τόποι» στο ΜΦΘ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ

Εκδήλωση λόγου «Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και Κοινοί Ιεροί Τόποι» στο ΜΦΘ

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ, διοργανώνει την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00, εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και Κοινοί Ιεροί Τόποι». Στην εκδήλωση, η φωτογράφος Nele Gülck και ο δημοσιογράφος/συγγραφέας Nikolai Antoniadis θα αναφερθούν στο project Το καλό βουνό, που εδώ και καιρό υλοποιούν στη γειτονική Αλβανία, μέρος του … Συνέχεια ανάγνωσης »

Εκδήλωση λόγου «Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και Θέατρο» στο ΜΦΘ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ

Εκδήλωση λόγου «Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και Θέατρο» στο ΜΦΘ

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ, διοργανώνει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και Θέατρο», σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Στην εκδήλωση θα διερευνηθεί η δημιουργική συνάντηση της φωτογραφίας με το θέατρο και η σύγκλισή τους στην αναπαράσταση του πραγματικού. Θα τεθούν … Συνέχεια ανάγνωσης »

Εκδήλωση λόγου «Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και Ιστορία» στο ΜΦΘ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ

Εκδήλωση λόγου «Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και Ιστορία» στο ΜΦΘ

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ, διοργανώνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 19:30, εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και Ιστορία». Στην εκδήλωση θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που αφορούν την πολυεπίπεδη σχέση της φωτογραφικής εικόνας με την Ιστορία. Ξεδιπλώνοντας τη σχέση της με την Ιστορία και την Ιστορία της Τέχνης, … Συνέχεια ανάγνωσης »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ

Εκδήλωση λόγου «Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και Επιμέλεια εκθέσεων» στο ΜΦΘ

Εκδήλωση λόγου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ «Φωτογραφία και Επιμέλεια εκθέσεων» Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, 19:00 Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ, διοργανώνει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:00, εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και Επιμέλεια εκθέσεων». Στην εκδήλωση θα τεθούν προς συζήτηση θέματα όπως οι ιδιαιτερότητες της παρουσίασης της … Συνέχεια ανάγνωσης »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ

Βραδιά λόγου «Της ξενιτιάς, της προσφυγιάς…» στο ΜΦΘ

Μία βραδιά λόγου, όπου η λογοτεχνία και η ποίηση συναντούν την αγωνία της ξενιτιάς και τη νοσταλγία για την πατρίδα, διοργανώνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 19:00, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Στην εκδήλωση «Της ξενιτιάς, της προσφυγιάς…», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Μια άλλη … Συνέχεια ανάγνωσης »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ / Χωρίς κατηγορία

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ «Φωτογραφία και Δημοσιογραφία: Προσφυγική κρίση» στο ΜΦΘ

Εκδήλωση λόγου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ «Φωτογραφία και Δημοσιογραφία: Προσφυγική κρίση» Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, 19:00 Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ, διοργανώνει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στις 19:00, εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και Δημοσιογραφία: Προσφυγική κρίση». Στην εκδήλωση θα προβληθεί μέρος του έργου του Γιώργου Μουτάφη και … Συνέχεια ανάγνωσης »

Εκδήλωση λόγου / Διασταυρώσεις στο ΜΦΘ / 19 Μαΐου 2016
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση λόγου / Διασταυρώσεις στο ΜΦΘ / 19 Μαΐου 2016

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 19:30, στην εκδήλωση λόγου με τίτλο «Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και Βιβλίο». Στην εκδήλωση θα τεθούν προς συζήτηση θέματα όπως η σχέση της φωτογραφίας με την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση, η διαφορετική προσέγγιση από επιμελητές εκθέσεων και εκδόσεων στο φωτογραφικό βιβλίο, οι λόγοι προτίμησης των … Συνέχεια ανάγνωσης »

Εκδήλωση λόγου / Διασταυρώσεις στο ΜΦΘ / 22 Μαρτίου 2016
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση λόγου / Διασταυρώσεις στο ΜΦΘ / 22 Μαρτίου 2016

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 19.00, στην εκδήλωση λόγου με τίτλο «Διασταυρώσεις: Εικόνα και Αφήγηση». Στην εκδήλωση θα προσεγγιστούν ζητήματα όπως το βίωμα της αφήγησης, η εικόνα ως αφορμή και πεδίο αφήγησης, ο τρόπος που η αφήγηση μετατρέπεται σε στατική και κινούμενη εικόνα, προβληματισμοί σχετικά με τη σχέση … Συνέχεια ανάγνωσης »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Λέξεις και Εικόνες στην Αγιορειτική Εστία/14 Σεπτεμβρίου 2015

Χώρος: Αγιορειτική Εστία (Εγνατίας 109-Κτίριο Νεδέλκου, τηλ. 2310263308) Ώρα έναρξης: 19.30 Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία συνδιοργανώνουν μία ακόμη εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις και Εικόνες» του ΜΦΘ, με αφορμή την έκθεση «Άγιος Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος». Πρόκειται για μία εκδήλωση λόγου στην οποία οι τέσσερις συμμετέχοντες … Συνέχεια ανάγνωσης »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Λέξεις και Εικόνες στο Μουσείο / 25 Απριλίου 2015

Εκδήλωση «Λέξεις και Εικόνες» – Σάββατο 25 Απριλίου, 12.30 Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι, τηλ: 2310566716) Στο πλαίσιο της έκθεσης «Recorded Memories–Καταγεγραμμένη μνήμη», πραγματοποιείται συζήτηση με παρισταμένους τους συμμετέχοντες Έλληνες δημιουργούς, Πάνο Κοκκινιά και Ανδρέα Τσονίδη. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Μαρίνος, θα παρεμβαίνουν ο Αναπληρωτής … Συνέχεια ανάγνωσης »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Ο Αrthur Tress μέσα από το βλέμμα της ψυχανάλυσης / 17 Ιανουαρίου 2014

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, 17.30 Διάλεξη: «O Arthur Τress μέσα από το βλέμμα της ψυχανάλυσης» Ομιλητής: Θάνος Ξαφένιας, ψυχίατρος και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος Όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310566716) Συνέχεια ανάγνωσης »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Ο Arthur Tress on-line / 10 Ιανουαρίου 2014

O Arthur Tress on-line 19.30 LIVE STREAMING EΔΩ Ημερομηνία: Παρασκευή 10/01/2014 Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος Όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 566716) 18.30 Ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «Arthur Tress. Η φωτογραφία ως μαγική εικόνα 1956-2006» και προβολή φωτογραφιών του δημιουργού 19.30 Συζήτηση με τον Arthur Tress on-line από την κατοικία … Συνέχεια ανάγνωσης »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Λέξεις και Εικόνες: Διάλεξη Jean-Christophe Ballot / 16 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΜΕΣΩ LIVESTREAMING. [Σύνδεσμος Μετάδοσης: Jean-Christophe Ballot Lecture Live] Με αφορμή την έκθεση «Αστικά τοπία της Θεσσαλονίκης» που παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ο Γάλλος δημιουργός Jean-Christophe Ballot θα μιλήσει για τη δουλειά του και θα παρουσιάσει το έργο του, σε μια διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας (Αποθήκη Α’, Λιμάνι), … Συνέχεια ανάγνωσης »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ / ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

“Λέξεις & Εικόνες” / 28 Φεβρουαρίου 2013

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων λόγου “Λέξεις και Εικόνες στο Μουσείο”, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 σε μια συνάντηση – συζήτηση στις 19.00 με θέμα: “Φωτογραφία και Τηλεόραση” με τον φωτογράφο Πλάτωνα Ριβέλλη και τον Διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ. Ο τρόπος λειτουργίας και χρήσης της φωτογραφικής εικόνας στην τηλεόραση, τα οφέλη και οι συνέπειες που … Συνέχεια ανάγνωσης »