ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διοίκηση

Το Μουσείο Φωτογραφίας εποπτεύεται από πενταμελή Εφορεία με τετραετή θητεία και διοικείται από το Διευθυντή του. Και τα δύο όργανα ορίζονται απευθείας από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Σύμφωνα με την παρούσα σύνθεση η Εφορεία του Μουσείου αποτελείται από τους:

Πηλείδη Περικλή, Σύμβουλο Επικοινωνία, Πρόεδρο
Δερμεντζοπούλου Μελίνα, Δικηγόρο, Αντιπρόεδρο
Κουλουτμπάνη Αθανάσιο, Ηλεκτρονικό Μηχανικό, Μέλος
Φωτιάδη Παναγιώτη, Ζωγράφο, Μέλος
Εκπρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μέλος
Στην Εφορεία μετέχει και ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας, κος Ευάγγελος Ιωακειμίδης.

Ευάγγελος Ιωακειμίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε Φωτογραφία με υποτροφία του EOMMEX στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII (Paris VIII, Etudes Cinemat et Audiovisuelles) στο τμήμα Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών – Τομέας Φωτογραφικής Εικόνας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών στον τομέα της Οικονομίας του Πολιτισμού και στον Πολιτισμό και Νέες Τεχνολογίες στα Πανεπιστήμια Leonard de Vinci-Nanterre και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αντίστοιχα.
Εργάστηκε ως επιμελητής, διευθυντής παραγωγής και διευθυντής έκδοσης στον εκδοτικό οίκο “Contrejour” (1985-1988), στο διεθνές περιοδικό φωτογραφίας “Camera Ιnternational” (1984-1994), στο περιοδικό “Photographies Magazine” (1989-1995) στο Παρίσι.

Το 1998 ως Γενικός Επίτροπος της Ελλάδας στο «Σεπτέμβριο της Φωτογραφίας» στη Νίκαια της Γαλλίας, διοργάνωσε αφιέρωμα με τίτλο Όψεις της ελληνικής φωτογραφίας από το 1850 έως σήμερα (1997-1998), κατόπιν ανάθεσης από τη Διεύθυνση Καλών Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 2000 έως το 2005 διετέλεσε διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου. Έπειτα από πρόσκληση από τον Οργανισμό «Αθήνα 2004» και στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων ορίστηκε καλλιτεχνικός επιμελητής του φωτογραφικού προγράμματος της Διεύθυνσης Λειτουργιών Πόλεων. Από το 2005 είναι διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Έχει επιμεληθεί περισσότερες από διακόσιες εκθέσεις και εκδόσεις σε συνεργασία με ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.