ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο ΜΦΘ / Μάρτιος – Ιούνιος 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Τα εργαστήρια συνδυάζουν τη φωτογραφία με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

Α’ κύκλος 5 εργαστηρίων

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 17 Μαρτίου, Σάββατο 31 Μαρτίου, Σάββατο 21 Απριλίου, Σάββατο 12 Μαΐου, Σάββατο 2 Ιουνίου

Ώρα: 12.00-14.00
Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι)
Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310566716 (κα. Μαρία Κοκορότσκου) μέχρι και την Πέμπτη 15 Μαρτίου (για το 1ο εργαστήριο).

* Όσα παιδιά έχουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, παρακαλούνται να τη φέρουν μαζί τους, όπως και τα καλώδια USB για σύνδεση με τον Η/Υ.

Τις ημέρες των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί επίσης ξενάγηση στην έκθεση «Χωρίς κατευθύνσεις στη Μέση Ανατολή (Μέρος Α’) / Φωτογραφικές αποστολές του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης».
Σάββατο 17 Μαρτίου (1ο), 12.00-14.00
Ο κόσμος μέσα από ένα κάδρο
Περιγραφή: Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη φωτογραφική μηχανή και τη διαδικασία της φωτογράφισης. Μέσα από παιχνίδι κατανοούν έννοιες όπως το κάδρο και η οπτική γωνία του φωτογράφου.

Σάββατο 31 Μαρτίου (2ο), 12.00-14.00
Η φωτογραφία του εαυτού μου
Περιγραφή: Τα παιδιά αφού εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και την εκφραστικότητα του σώματός τους μέσα από ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργούν τα πορτρέτα τους. Στη συνέχεια, τα επεξεργάζονται εικαστικά δημιουργώντας τον περιβάλλοντα χώρο της φωτογραφίας τους με σχήματα και χρώματα που εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Σάββατο 21 Απριλίου (3ο), 12.00-14.00
Φανταστικές ιστορίες Ι
Περιγραφή: Μέσα από ένα παιχνίδι παρατήρησης τα παιδιά θα τραβήξουν πολύ κοντινές λήψεις αντικειμένων και στη συνέχεια θα τις χρησιμοποιήσουν ως υλικό για δημιουργήσουν φανταστικά ζώα με ζωγραφική και κολλάζ.

Σάββατο 12 Μαΐου (4ο), 12.00-14.00
Φανταστικές ιστορίες ΙΙ
Περιγραφή: Τα παιδιά φωτογραφίζουν τον εαυτό τους και τον τοποθετούν μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον που θα δημιουργήσουν με εικαστικά μέσα. Στη συνέχεια, δραματοποιούν τη σκηνή που έχουν απεικονίσει στα έργα τους.

Σάββατο 2Ιουνίου (5ο), 12.00-14.00
Παραμύθια και φωτογραφίες
Περιγραφή: Τα παιδιά μέσα από παιχνίδι δημιουργούν ιστορίες σε ομάδες. Στη συνέχεια καλούνται να τις αναπαραστήσουν με φωτογραφίες. Προσθέτουν το κείμενο και φτιάχνουν τη δική τους φανταστική εικονογραφημένη ιστορία.

Επιμέλεια: Χριστίνα Σλάβοβα
Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Δείτε το βίντεο