ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ

Φίλιππος Τσιάρας. Εξωπραγματικό

tsiaras

9 Οκτωβρίου – 13 Δεκεμβρίου 2009 / Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Επιμέλεια έκθεσης: Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Παραγωγή-Διοργάνωση: ΜΦΘ

«Οι καλλιτέχνες αναζητούν συνεχώς να βρουν μια φόρμουλα για να ανακαλύψουν ξανά την Εικόνα όπως οι μαθηματικοί ψάχνουν ένα μοντέλο για να εξηγήσουν το Σύμπαν…».

Συνοδοιπόροι στην ανακάλυψη αυτής της Eικόνας στην οποία αναφέρεται ο Φίλιπ Τσιάρας, θα βρεθούμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση φωτογραφίας του, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η έκθεση του διεθνούς αναγνωρισμένου πολυσχιδούς καλλιτέχνη, γλύπτη, εικαστικού και ποιητή, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνει περισσότερα από 200 επιλεγμένα έργα από σημαντικές σειρές του δημιουργού από το 1971 έως σήμερα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι του φωτογραφικού του έργου. Τα έργα παρουσιάζονται μέσα από πέντε ενότητες: «Η κίνηση», «Τα πρόσωπα»,«Ο εαυτός», «Η οικογένεια» και «Οι τόποι».Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος.

Εκθεσιακός κύκλος: Έλληνες της Διασποράς
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων του δήμου Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρίας «Αττικό Μετρό».