ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ

Πάνος Κοκκινιάς (Summer of Photography)

8 Ναύπλιο[1]

 

14 Ιουνίου – 16 Σεπτεμβρίου 2012 / ΒΟΖΑR-Centre for Fine Arts, Βρυξέλλες

Το ΜΦΘ συμμετέχει στο Summer of Photography, ένα διεθνές φεστιβάλ για τη φωτογραφία και άλλα σχετικά μέσα που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια το BOZAR-Centre for Fine Arts των Βρυξελλών, παρουσιάζοντας μια ατομική έκθεση με έργα του Έλληνα δημιουργού Πάνου Κοκκινιά.

Στοιχεία έκθεσης
Συντονισμός: Αλεξάνδρα Αθανασιάδου, Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Χώρος: BOZAR – Centre for Fine Arts, Βρυξέλλες (Rue Ravensteinstraat 23)
Συνδιοργάνωση: BOZAR EXPO, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Με την υποστήριξη: Galerie Xippas, Παρίσι-Αθήνα
Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και του Hellenic Circle-Βρυξέλλες
Σε συνεργασία με τη PhotoBiennale του ΜΦΘ

Τα έργα του Πάνου Κοκκινιά με τις υπαρξιακές τους ιδιότητες, παραμένουν ανέγγιχτα από τον χρόνο, αλλά και παράλληλα εξαιρετικά σύγχρονα τόσο για τη διεθνή φωτογραφική σκηνή όσο και για την Ελλάδα. Στις φωτογραφίες του, οι οποίες λειτουργούν αυτόνομα ως ανεξάρτητες αφηγήσεις αλλά και ως σειρά του ίδιου νήματος σκέψης, η ανθρώπινη παρουσία λειτουργεί ως αφηγηματικό μέσο, αλλά και ως εργαλείο που εξυπηρετεί στην ανατροπή της αρχικής δομής του φυσικού περιβάλλοντος. Ο άνθρωπος αναπαριστάται σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα, και ως πιόνι και ως δημιουργός.
Σε αυτές τις λεπτομερώς σκηνοθετημένες συνθέσεις που δίνουν έμφαση στο χρώμα, το ελληνικό τοπίο -αμόλυντο ή κατεστραμμένο- λειτουργεί ως φόντο και ως πρωταγωνιστής. Όλα εξαρτώνται από την απόσταση που παίρνει κάποιος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, προκειμένου να συμμετάσχει σε κάθε μία ιστορία και να της επιτρέψει να εξελιχθεί από το επίπεδο του οπτικού (visual) σε αυτό του ορατού (visible).

www.summerofphotography.be