ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Αναβολή εκδήλωσης Φωτο-Ξεναγήσεις / Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Φωτο-Ξεναγήσεις
Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, 17:00-20:00

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη MONUMENTA, διοργανώνει φωτογραφικό περίπατο στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού και τη γύρω περιοχή. Ιστορικές φωτογραφίες αποτελούν το ερέθισμα για την ξενάγηση και τη φωτογράφιση της συγκεκριμένης περιοχής. Οι συμμετέχοντες έχοντας ανά χείρας τις φωτογραφίες αυτές θα διερευνήσουν τον περιβάλλοντα χώρο με σκοπό να εντοπίσουν την κατάλληλη οπτική γωνία και να επαναλάβουν τη λήψη καταδεικνύοντας τις διαφορές του τότε και του σήμερα.
Η δράση υλοποιείται από την ομάδα καταγραφής παλαιών κτηρίων της MONUMENTA στη Θεσσαλονίκη: τους αρχιτέκτονες Σταύρο Απότσο, Φωτεινή Γκουγκουστάμου, Νίκο Καραγιάννη, Ελένη Κυριακίδου, Στέλλα Ρωσσικοπούλου, Λένια Στεφανίδου και τον φωτογράφο Στέργιο Καράβατο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες. Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις φωτογραφίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΦΘ μέχρι την Πέμπτη 19 Μαΐου (τηλ.: 2310.566716 τις ώρες 12:00-16:00).

Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους τη φωτογραφική τους μηχανή.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
17:00 Συνάντηση στο καφέ του ΜΦΘ (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
17:00-17:30 Σύντομη παρουσίαση για την ιστορία του λιμανιού και τα αρχιτεκτονικά μνημεία που βρίσκονται στην Α΄ προβλήτα και τη γύρω περιοχή.
17:30-18:30 Φωτογραφικός περίπατος σε ομάδες.
18:30-20:00 Παρουσίαση των φωτογραφιών μας και συζήτηση