ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Fyanotype” στον εξωτερικό χώρο του ΜΦΘ!

1_towel_sm

Μία γιορτή με δημιουργική διάθεση, παιχνίδι κάτω από τον ήλιο και πεντανόστιμο παγωτό έρχεται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης! Το ΦωτοΓραφείον του Στέφανου Τσακίρη διοργανώνει εργαστήριο κυανοτυπίας για οικογένειες και ομάδες φίλων, το Σάββατο 9 Ιουνίου από τις 11:00 μέχρι τις 13:00, στην Α’ Προβλήτα του Λιμένος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Εν όψει του τέλους της σχολικής χρονιάς και πριν αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές,ο φωτογράφος Στέφανος Τσακίρης, κάτοχος του ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη κυανοτυπία στον κόσμο, θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να παίξουν με το φως και να φτιάξουν πετσέτες θαλάσσης αποτυπώνοντας επάνω τα… χέρια τους με την τεχνική της κυανοτυπίας. Σε κάθε οικογένεια ή ομάδα φίλων που θα συμμετάσχει θα διανεμηθεί μία πετσέτα, προσφορά της COCO-MAT, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης το ζαχαροπλαστείο FREGIO θα διανέμει δωρεάν παγωτά στον χώρο του καφέ του ΜΦΘ.

*Απαραίτητο το καπέλο και το αντηλιακό.
**Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβάλλεται 5λεπτο βίντεο από την υλοποίηση της δράσης που απέσπασε το ρεκόρ Guinness.

Είσοδος ελεύθερη

Ο Στέφανος Τσακίρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών, με ειδίκευση στις ιστορικές τεχνικές εκτύπωσης. Εργάζεται ως καθηγητής φωτογραφίας στη Σχολή ΑΚΤΟ. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, καθώς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς φορείς (ΜΜΣΤ, ΜΦΘ, ΑΠΘ, Βιβλιοθήκη Βέροιας και σχολεία). Διατηρεί φωτογραφικό στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στην αντιγραφή έργων τέχνης και στη διαφημιστική φωτογραφία. Είναι κάτοχος του βραβείου Guinness για τη μεγαλύτερη κυανοτυπία στον κόσμο. http://www.stefanostsakiris.com/

Διοργάνωση: Stefanos Tsakiris
Χορηγοί: COCO-MAT, Agroma, Cyclops, Fregio, Georgia Harizani-designer / Stathis Michailidis -video.